top of page
Vyhledat

Dovolte si svobodu!

Asi jste si všimli, že je naše poslední video protkáno slovem SVOBODA. Cítím potřebu to dovysvětlit. Není pro mě totiž pouhým slovem, ale objevem. Je cestou. Je posláním. Je pokladem.


Svoboda. Slovo, které v sobě skrývá nekonečno významů, příběhů a pocitů. Pro mě osobně znamená možnost být sama sebou, bez omezení a předsudků. Svoboda je jako nekonečná obloha nad hlavou, je to pocit, kdy vítr hladí tvář a myšlenky mohou bez obav plout kamkoli.


Představte si chvíli, kdy stojíte na vrcholu hory, díváte se do kraje a všechno kolem vás je ticho. Jen vy a svět. V tu chvíli cítíte v srdci pravou svobodu. Není to jen o absenci fyzických řetězů, je to stav mysli. Svoboda je jako ten vzduch kolem nás - možná si ho neuvědomujeme každou minutu, ale nemůžeme bez něj existovat.



V dnešní době, kdy se zdá, že svět je plný hranic, pravidel a omezení, nabývá svoboda na ještě větší důležitosti. Je to jako maják světla v temnotě, připomínka toho, že i přes všechny překážky máme stále možnost volby. Svoboda znamená mít možnost říci "ano" nebo "ne", aniž bychom se báli odsouzení. Znamená mít prostor pro naše sny, touhy a myšlenky.


Co je ale důležité si uvědomit, je, že svoboda není jen o individuálních právech. Je to také o odpovědnosti vůči ostatním. Pravá svoboda totiž zahrnuje respektování svobody druhých. Je to tanec mezi mými přáními a potřebami ostatních, hra rovnováhy, kde moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda jiného.


Jak snadno a mylně však bereme svobodu za samozřejmost! Svoboda není jen o velkých gestech a momentech, ale o každodenních volbách, o možnosti žít život podle vlastních představ. A tak pro mě svoboda znamená víc.


Je to nejen právo dělat to, co chci, ale také povinnost dělat to správně. Svoboda je drahocenný dar, kterého si musíme vážit, chránit a předávat dál. V dnešním světě, kde se zdá, že jsou naše svobody stále více v ohrožení, je důležité si připomínat, co svoboda opravdu znamená. Je to víc než jen slovo nebo koncept, je to esence našeho bytí. A jako taková potřebuje být naším věčným cílem a posláním.


Závěrem...


Miliony lidí, kteří navštívili Bali, ho milují. Jsem si ale jistá, že nemilují ostrov jako takový (zničený, špinavý atd.), protože na světě jsou mnohem krásnější místa. Milují to, jak se na Bali cítí! Milují svobodu, která tam promlouvá k jejich duši a milují atmosféru, kde je svoboda DOVOLENA!



206 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page